Navigácia

  • Dni poľovníckych špecialít

    Žiacka reštaurácia SOŠ obchodu a služieb "Mladosť" ulica Mudroňova 2, Topoľčany Vás pozýva na

    Poľovnícke hody

    27.11.2017 - 1.12.2017

    možnosť vopred si objednať jedlo na určitú hodinu na tel. č. 038/532 30 87

    Jedálny lístok

  • Žiacka reštaurácia

    Pozývame Vás do žiackej reštaurácie v budove školského internátu.

  • Úspech v súťaži Cassovia Cup

    V dňoch 21-23. marca 2017 sa uskutočnil XI. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Cassovia Cup v Košiciach. Našu školu reprezentovali študenti hotelovej akadémie Diana Buriánová a Lukáš Kramár pod odborným vedením hlavnej majsterky Bc. Zdenky Jamrichovej.  Súťaže sa zúčastnilo spolu 58 barmanov z rôznych krajín ako Česko, Maďarsko, Poľsko, Estónsko, Nemecko a pod. V silnej konkurencii sme obstáli na výbornú. Diana Buriánová sa umiestnila na I. mieste a Lukáš Kramár sa stal absolútnym víťazom barmanskej súťaže. Sme hrdí, že sa nám v dnešnej nelichotivej situácií, kedy "bojujeme" o každého žiaka, darí vychovávať skvelých odborníkov pre gastronómiu. Veríme, že aj v budúcnosti tento trend udržíme a naša škola bude neustále zvyšovať svoj kredit. Do galérie Úspech v súťaži Cassovia Cup boli pridané fotografie.

  • Baristický kurz

    V dňoch 19.2.-22.2.2017 sa konal na našej škole baristický kurz pre študentov hotelovej akadémie a študentov odboru čašník servírka. Lektorkou bola pani Nikoleta Šalmíková z Academy of Coffee s.r.o. ktorú zastrešuje SKBA, Slovenská barmanská asociácia. Študenti získali poznatky o pôvode kávy, spôsobu pestovania kávovníkov, zber, praženie, príprave kávových nápojov ako Frenchpress, Aeropress, Tureckej džezvy. Okrem toho prešli prácou s mlynčekmi, speňovaniu mlieka, základmi Latte artu, príprave kávovo mliečnych nápojov. Na konci kurzu a po absolvovaní záverečného testu úspešní "baristi" získali Certifikát s medzinárodnou pôsobnosťou. Do galérie Baristický kurz boli pridané fotografie.

  • Prezentácia škôl

    Prezentácia škôl

    Čaro Vianoc

    S prvým vdýchnutím mrazivého vzduchu a nesmelou vločkou skrytou v dlani spoznáte, že prichádzajú Vianoce. Tlmený jas žiari nielen z preplnených výkladov, ale odráža sa i v očiach ľudí. Teplo, neha, láska... Nastal čas, keď tie najvzácnejšie city ožívajú, aby aj v dušiach ľahostajných prebudili zvyšky dobra, ktoré často skrývame...

    Symbol Vianoc sa stal aj témou žiakov Strednej odbornej školy obchodu a služieb T. Vansovej 2 v Topoľčanoch, ktorí v spolupráci s pedagogickými zamestnancami – praktickej výchovy, pripravili slávnostné vianočné tabule a perníkovú dedinku. Niet nič krajšieho, ako radosť detí, ktoré si prišli našu výstavu pozrieť. Sme radi, že sme mohli prispieť k vianočnej atmosfére a veríme, že o rok budeme môcť opäť potešiť a rozžiariť očká našich detí a rozveseliť srdcia širokej verejnosti.

                                                                                                 Ing. Eduard Galko

                                                                                           zástupca riaditeľa pre PV

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola obchodu a služieb
    T. Vansovej 2
  • 038 762 95 35

Fotogaléria